hr en it
Rezervirajte termin   +385 51 561 386

KVALITETNO, BRZO I CJELOVITO

 SVE STOMATOLOŠKE USLUGE NA JEDNOM MJESTU

Sve usluge dentalne medicine, uključujući dijagnostiku, planiranje terapije i samo liječenje provode se, uz primjenu visokih higijenskih i sigurnosnih standarda, u moderno uređenoj ordinaciji dentalne medicine dotDent u Matuljima (u blizini Opatije i Rijeke). Educirani smo i opremljeni za obavljanje usluga s različitih područja stomatologije na najvišem nivou kvalitete – preventivna, konzervativna, dječja i estetska (izbjeljivanje zubi...) stomatologija, zatim endodontski i parodontološki tretmani te zubna protetika, kao i kirurgija s naglaskom na implantologiju. 

Dani kada je posjet zubaru bio izvor straha sada su iza vas! Svi zahvati su bezbolni uz mogućnost sedacije prije zahtjevnijih intervencija. 


Usluge na najvišoj razini:

 • Oralna kirurgija

  Oralna kirurgija

  Najčešći zahvati u oralnoj kirurgiji su vađenje zubi, operativno vađenje umnjaka, zatim apikotomija (odstranjivanje vrška korijena zuba), nivelacija kosti (ravnanje koštane strukture prije zahvata), podizanje sinusa (sinus lift - podizanje dna sinusa kojim se stvaraju pogodni uvjeti za implanto-protetsku rehabilitaciju)... 

  NOVO! PRF metoda ubrzanog cijeljenja

  PRF je skraćenica za pojam "Platelet-Rich Fibrin" što u prijevodu znači "trombocitima obogaćen fibrin". To su produkti koji se dobivaju iz pacijentove krvi i koriste se primarno u oralnoj kirurgiji zbog boljeg zarastanja kosti i mekih tkiva, te služe kao idealna priprema za kiruške zahvate koji predhode implatatima kao i za sve regenerativne postupke u implantologiji.

  Proces počinje uzimanjem krvi pacijenta, koja se daljnjom obradom centrifugiranjem u za to predviđenom stroju, razdvaja. Nakon ekstrakcije zuba na to isto mjesto postavljamo fibrin i plazmu koja nam služi za ubrzavanje procesa zaraštavanja kod većine zahvata u oralnoj kirurgiji i implantologiji.

  Prilikom aktivacije faktori rasta izlaze iz krvnih pločica (trombocita) i stimuliraju stvaranje novih krvnih žila pa time i rast nove kosti u koštanim defektima. Posljedice toga su bolja ishrana tkiva kisikom. PRF je potpuno bezopasna metoda jer se koristi isključivo pacijentova krv bez i jednog drugog dodatka te ju preporučamo svim pacijentima u protokolima kirurških procesa.

 • Dječja stomatologija / sedacija dušičnim oksidulom

  Dječja stomatologija / sedacija dušičnim oksidulom

  Važno je da djeca od ranog djetinjstva posjećuju doktora dentalne medicine te kroz redovite i opuštene posjete prevladaju strah, stvore povjerenje prema zubaru te steknu naviku održavanja pravilne higijene usne šupljine. 

  Vršimo sve usluge dječje i preventivne dentalne medicine kao što su liječenje mliječnih zuba, kontrola plaka i njegovo uklanjanje, funkcionalno i estetsko zbrinjavanje traumatiziranih zuba... U dječjoj dentalnoj medicini izuzetno je bitna i preventiva, koja osigurava i provjerava funkciju rasta i razvoja dječjih zuba. 

  Ponajprije zbog naših malenih pacijenata, među prvima u Hrvatskoj uveli smo sedaciju dušičnim oksidulom za djecu. Ovom je metodom moguće na potpuno siguran i neškodljiv način dijete riješiti straha, izbrisati traume i riješiti ga svih problema sa zubićima. Dušični oksidul se daje u mješavini sa kisikom pomoću posebne maskice za nos. Doza se prilagođava za svakog pacijenta posebno u skladu s njegovim potrebama, a pacijent je budan i može komunicirati. Dušični oksidul ne može izazvati duboku sedaciju.

  Istraživanje provedeno od strane Federal Association of Pediatric Dentists među 7145 sedacija godišnje, našlo je svega 8 neželjenih nuspojava u obliku mučnine. To je bila jedina nuspojava koja se javila u 0,11% slučajeva. Do lipnja 2015. godine sedacija se provodi pod nadzorom anesteziologa.

  Kako djeluje?

  Za sve stomatološke zahvate dovoljna je minimalna doza, pri kojoj dušični oksidul:

  • uklanja strah i nelagodu, a izaziva ugodu
  • opušta i povećava sugestibilnost
  • umanjuje podražaj na povraćanje
  • oslabljuje osjećaj za vrijeme
  • poništava traumu od zahvata.

  U većoj dozi još i: 

  • umanjuje osjetljivost na bol
  • izaziva veselje i euforiju.

  Tko je idealan kandidat?

  • pacijenti koji imaju strah ili nelagodu od zahvata
  • pacijenti s jakom podražajem na povraćanje
  • pacijenti koji trebaju veće ili duže zahvate
  • djeca koja surađuju, ali trebaju veći zahvat
  • djeca koja ne surađuju.

  A tko nije kandidat?

  • pacijenti s težim zdravstvenim problemima
  • pacijenti koji ne mogu disati na nos
  • pacijenti koji se boje izgubiti kontrolu
  • pacijenti s ograničenjem u komunikaciji
  • pacijenti koji pate od klaustrofobije.

 • Estetska stomatologija

  Estetska stomatologija

  Lijep i blistav osmijeh najbolji je pokazatelj zdravlja i izgleda, a moderna stomatologija u velikoj mjeri može pomoći u njegovom ostvarivanju. Estetska dentalna medicina je interdisciplinarna grana koja ujedinjuje gotovo sva područja stomatologije, a danas je dovedena do savršenstva. Najčešći zahvati su: 

  • Izbjeljivanje zubi je rutinski postupak koji više ne oštećuje zube i zubno tkivo, u ordinaciji traje svega sat vremena, a rezultat je vidljiv odmah. Postoji i blaža, po vaše zube još sigurnija mogućnost izbjeljivanja kod kuće uz pomoć plastične zubne maskice. 
  • Keramičke ljuskice (veneers) se često koriste pri uljepšavanju tamnih, razmaknutih, otkrhnutih ili neravnih zubi. Keramičke ljuskice su tanke stoga propuštaju prirodno svjetlo i bojom savršeno imitiraju prirodnu caklinu. Lijepe se na prednju površinu zuba, a njima možemo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zubi, ispraviti ortodontske nepravilnosti ili zamijeniti stare kompozitne ispune. 
  • Zubni nakit se specijalnim metodama lijepi na površinu zuba bez oštećenja zubne cakline. 
  • Inley, onlay, overlay estetski su nadomjesci koji se koriste kad dođe do nešto većeg oštećenja zubne krune, kad nema dovoljno zubnoga tkiva za izradu kompozitnog ispuna, no oštećenje zuba ipak nije toliko veliko da zahtjeva izradu zubne krunice. Izrađuju se od pune keramike i izgledom savršeno oponašaju prirodnu caklinu.

 • Implantologija

  Implantologija

  Bez obzira na razlog koji je doveo do gubitka zuba (trauma, parodontitis, fraktura, nedostatak od rođenja) zubni implantat je najbolja opcija i trajno riješenje za zamjenu prirodnog zuba. Zubni se implantat postavlja u čeljust te služi kao sidrište za krunice, mostove ili zubne proteze, bez potrebe za brušenjem susjednih zubi radi potpore. Implantati izgledom i položajem posve odgovaraju korijenima prirodnih zubi, daju prirodni osjećaj, sprečavaju gubitak koštane mase i štite okolne zube.


 • Protetika

  Protetika

  Protetika je disciplina dentalne medicine koja je najveći zamah doživjela primjenom novih tehnologija i materijala, čime je funkcionalnost i estetika protetskih radova dovedena do savršenstva. Protetika se u osnovi bavi nadoknađivanjem izgubljenih zubiju krunicama, mostovima te potpunim ili djelomičnim protezama, a protetski nadomjestci mogu biti mobilni ili fiksni. Mobilne proteze imaju više načina pričvršćivanja/uklanjanja što pacijent sam obavlja, dok su fiksni nadomjestci neodvojive krunice ili mostovi koji se pričvršćuju cementiranjem.


 • Parodontologija

  Parodontologija

  Parodontologija je disciplina koja se bavi bolestima potpornog aparata zuba, a najčešće su to gingivitis (upala zubnog mesa) i parodontitis (parodontoza). Parodontitis je uz karijes najčešća infektivna bolest današnjice, a započinje kao gingivitis čije napredovanje znači i upalu potporne kosti, a završava ispadanjem zuba. Iako je sama bolest izuzetno progresivna, postoji terapija koja omogućava očuvanje preostalih zubi u čeljusti. • Endodoncija

  Endodoncija

   

  Endodoncija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi liječenjem zubnih kanala, odnosno zubne pulpe. Kada bakterije prodru u unutrašnjost zuba, dolazi do upale zubne pulpe, što često rezultira jakim bolovima. Izuzetno je važno ispravno izliječiti zub kako kasnije ne bi došlo do brojnih mogućih komplikacija poput cista, granuloma, oticanja i sl.


 • Anti-aging tretmani

  Anti-aging tretmani

  PRF U ESTETICI LICA (VAMPIRE FACE LIFT)

  PRF je najnovija tehnologija kojom se matične stanice izoliraju iz krvi pacijenta. One se zatim iglom postavljaju na mjesto oštećenja gdje potiču stvaranje novih krvnih žila i vezivnoga tkiva bogatog kolagenom. Rezultat je poboljšanje strukture kože pri čemu se umanjuju bore koje su nastale propadanjem kolagena kao jednim od procesa starenja. S druge strane koža postaje zdravijeg izgleda zbog poboljšanja njezine vaskularne mreže. Dobri rezultati primjene PRF tehnologije vide se i u terapije muške alopecije.

  Procedura je brza i jednostavna. Liječnik pacijentu vadi malu količinu krvi (oko 20mL), potom se upotrebom posebne tehnologije razdvajaju stanice krvi kako bi dobili samo trombocite bogate faktorima staničnoga rasta, a posebno matične stanice koje imaju sposobnost stvaranja novoga tkiva. Izolirani trombociti tada se malim iglicama apliciraju u željeno područje u vidu klasične mezoterapije ili u vidu linearnog ispunjavanja bora.

  Hijaluronski dermalni filer

  Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja ima veliki udio u izgradnji vanstaničnog prostora naše kože, gdje ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, kao i cijeljenju upravo zato jer omogućuje dobru hidrataciju.

  Botox terapija bora lica

  Botox (u Europi poznat pod nazivom Vistabel) je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum, koji se posljednjih desetak godina koristi u medicini. Radi se o jednostavnom, nekirurškom tretmanu kojeg izvode doktori u našoj Poliklinici, a tretman je bezbolan i traje svega nekoliko minuta.